Budincă de cuşcuş cu şuncă de pui
Cuşcuşul este unul dintre ingredientele ce nu lipsesc din bucătăriile din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii. Este un preparat tradiţional făcut dintr-un soi special de grâu dur, numit durum.
Ingrediente
300-400 g şuncă de pui 500 g cuşcuş ulei 500 ml supă de pui 2 ouă 1 praf de şofran
Mod de preparare
Tai mai întâi şunca în fâşii. Separat, dai supa în fiert, adaugi un praf de şofran şi pui cuşcuşul. Amesteci şi acoperi cu un capac. Laşi 10 minute ca să se umfle cuşcuşul. Amesteci energic cu o furculiţă în el, îl dai să se răcească, după care îl amesteci cu ouăle bătute ca pentru omletă.
Ungi generos cu ulei o formă termorezistentă, torni jumătate din cuşcuş, adaugi peste el şunca tăiată şi acoperi cu restul de cuşcuş. Stropeşti cu puţin ulei, introduci vasul în cuptorul bine încins pentru circa 20-30 de minute, până se rumeneşte frumos la suprafaţă. Îl serveşti cald.