Budincă de dovlecei
Odată cu venirea verii, dovleceii sunt din belşug în pieţe. Iată o reţetă simplă de budincă de dovlecei pe care o poţi încerca şi tu în weekend sau în timpul săptămânii.
Ingrediente
300 g brânză de oaie 200 g caşcaval 5 dovlecei 3 cartofi fierţi 100 g şuncă 5 ouă 1 legătură mărar 2-3 căţei usturoi piper măcinat
Mod de preparare
Razi brânza şi caşcavalul. Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi-i razi. Îi scurgi de zeamă şi îi amesteci cu caşcavalul, brânza şi cartofii fierţi şi zdrobiţi. Adaugi şunca tăiată cubuleţe, gălbenuşurile, mărarul tocat şi usturoiul pisat. Piperezi şi omogenizezi
compoziţia. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi cu grijă.
Răstorni amestecul într-o tavă termorezistentă, tapetată. Dai budinca la cuptor, la foc mic, până se rumeneşte.