Budincă de dovlecei

17 august 2014   Altele

Legume perfecte ale acestui anotimp, dovleceii sunt perfecţi în orice fel de mâncare.

Ingrediente

2 dovlecei potriviţi 1 l apă 1 vârf de cuţit de sare 2-3 linguri făină 3 linguri ulei 1 cană lapte dulce 3 ouă 400 g brânză telemea 200 g smântână margarină sau unt pentru uns tava 1 legătură de mărar

Pentru sos

150 g smântână

1 ardei gras roşu

praf de boia

sare

piper

Preparare

1. Cureţi dovleceii şi-i tai felii. Îi fierbi într-un litru de apă cu puţină sare. Separat, rumeneşti făina în ulei încins, stingi cu lapte şi laşi să fiarbă până se îngroaşă ca smântâna.

Baţi spumă albuşurile şi le amesteci apoi cu gălbenuşurile. Adaugi sosul alb, brânza telemea rasă şi mărar tocat.

2. Aşezi feliile de dovlecei într-un vas iena sau într-o tavă unsă cu unt. Deasupra pui o parte din compoziţie, după care alt strat de dovlecei şi tot aşa. Termini cu un strat de dovlecei.

Deasupra torni smântâna şi pui budinca în cuptorul încălzit pentru 30 de minute.

3. Pentru sos, tai cubuleţe ardeiul gras roşu. Amesteci smântâna cu praful de boia, sare şi piper, după gust. Pui apoi şi cubuleţele de ardei. Serveşti budinca fierbinte, cu sosul de

smântână alături.

sursa foto: Photocuisine

Mai multe