Budincă de orez
24 aprilie 2014
Altele
Un desert rapid, uşor şi foarte gustos. Cei mici vor fi încântaţi, iar toată lumea va fi mulţumită.
Ingrediente:
500 ml lapte 75 g orez 350 ml smântână pentru frişcă 2 plicuri zahăr vanilat 1 lingură esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 lămâie 25 g zahăr 50 g unt sare
Mod de preparare:
Într-o cratiţă pui pe foc laptele, smântâna, un praf de sare, coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi zahărul vanilat. Când începe să fiarbă adaugi zahărul şi orezul spălat în prealabil. Laşi să fiarbă 10 minute.
Răstorni compoziţia într-un vas termorezistent, nivelezi şi deasupra pui untul tăiat cubuleţe.
Dai vasul la cuptor pentru 30 de minute la foc mic, după care amesteci şi mai ţii încă 30 de minute sau până se rumeneşte frumos la suprafaţă.
FOTO Photoland