Budincă de orez cu piure de zmeură
3 iulie 2014
Altele
E vremea zmeurei. Dulce-acrişoară este potrivită în orice fel de combinaţie. Ideea noastră de azi: budincă de orez cu piure de zmeură.
Dificultate mică Preparare 35' Pentru 2 porţii
Ingrediente
200 g orez
400 g zmeură
600 ml lapte
3-4 linguri de zahăr
1 pliculeţ de zahăr vanilat
Mod de preparare
Pui laptele la fiert, la foc mic. Când dă în clocot, adaugi orezul, pe care l‑ai spălat bine în prealabil. Amesteci, din când în când, ca să nu se lipească. Când este aproape gata, adaugi zahărul tos şi pe cel vanilat şi mai fierbi 4-5 minute. Iei de pe foc oala şi laşi să se răcească.
Într-un bol separat, pasezi bine zmeura cu blenderul. Pui budinca de orez într-un bol, apoi adaugi, deasupra, piureul de zmeură.