Budincă de varză cu tăiţei

8 iulie 2017   Altele

Alege un preparat simplu şi gustos pentru acele zile în care nu mai ştii ce să mai găteşti.

Ingrediente

2 kg varză 1 pachet paste fără ou 3 cepe 4 linguri bulion 200 g smântână vegetală sare piper 100 ml ulei

Preparare

Tai varza fideluţă, o dai cu sare şi o laşi 20 de minute. O storci bine şi o pui la călit în jumătate din cantitatea de ulei bine încins. O ţii aproximativ 10 minute, amestecând continuu, şi opreşti focul. Tai ceapa mărunt şi o căleşti separat, în restul de ulei, până devine sticloasă, adaugi pastele fierte şi scurse, torni bulionul, sare şi piper după gust, şi o cană de apă clocotită. O laşi la fiert, acoperită, până scade sosul. Împarţi varza în trei.

O parte o laşi pe fundul cratiţei, o nivelezi, pui un strat de paste, apoi unul de varză, iar paste şi termini cu varză. Torni smântâna şi dai la cuptorul bine încins aproximativ o oră.

Mai multe