Budincă libaneză din mălai şi lapte
Pentru că azi este ziua poporului libanez ne-am gândit să vă propunem câteva reţete din bucătăria tradiţională a acestui popor. Încearcă budinca libaneză din mălai şi lapte. Ingrediente
500 ml lapte dulce
75 g mălai
2 linguri făină
4 linguri zahăr
1 linguriţă apă de flori de portocal şi 1 lingură flori de trandafiri (din magazinele cu
produse orientale)
75 g cremă de brânză
Pentru garnisit
fructe din compot
ciocolată rasă
Preparare
Amesteci 400 ml lapte cu zahărul şi cu crema de brânză şi le încălzeşti pe foc mic. Amesteci mălaiul cu făina şi cu restul de lapte.
Când amestecul de pe foc ajunge la punctul de fierbere, adaugi compoziţia de mălai. Amesteci până se îngroaşă.
Iei budinca de pe foc, o aromatizezi cu apa de flori de portocal şi trandafiri, apoi torni compoziţia în 4 castronele şi le laşi la frigider câteva ore.
Poţi înlocui apa aromată cu esenţe după gustul tău. În momentul servirii, garniseşti fiecare castronel cu fructe din compot şi cu ciocolată rasă.