Bulion de roşii
Borcane sau sticle, mai mari sau mai mici, pline cu murături sau cu sosuri. În ele strâng gospodinele gusturi şi arome ce vor însoţi fripturile şi mâncărurile mai grele din sezonul rece. Astazi va invitam sa vedeti reteta noastra - bulion de rosii.
Ingrediente:
20 kg roşii 200 g sare ulei
Mod de preparare:
Speli roşiile şi le tai bucăţi. Le dai prin maşina de tocat roşii cu separator, apoi pui la fiert piureul obţinut. Ţii pe foc aproximativ o oră sau până se leagă pasta. Sărezi. Se pun cam 12 g de sare (aproximativ o lingură) la trei litri de bulion. Torni în borcane sau în sticle acest bulion de rosii, adaugi cam un deget de ulei în fiecare recipient şi închizi ermetic.
Torni într-un vas mare apă pe jumătate, pui de jur împrejurul lui prosoape de bucătărie, aşezi borcanele şi le fierbi, aproximativ 30 de minute. Laşi borcanele cu bulion de rosii să se răcească la temperatura camerei.
Supa de peste cu bulion si orez