Caramele
Să ne aducem aminte de copilărie şi de plăcerile ei dulci cu aceste caramele uşor de preparat.
Ingrediente:
2 căni de zahăr alb o cană de zahăr brun o cană de sirop de porumb o cană de lapte 500 de grame de frişcă o bucată de unt o linguriţă şi jumătate de esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Tapetaţi o tavă. Într-o crăticioară pe care o veţi pune pe foc, puneţi zahărul alb şi brun, siropul de porumb, laptele, frişca şi untul. Monitorizaţi temperatura cu un termometru de bucătărie. Când aceasta ajunge le 250 de grade, luaţi recipientul de pe foc. Turnaţi esenţa de vanilie şi lăsaţi compoziţia de caramele să se răcească complet. Apoi tăiaţi cu cuţitul caramelele.
Rulada cu nuci si crema caramel
Rulada cu nuci si crema caramel
Foto: carolyn-and-me.blogspot.com