Carne de porc umplută

4 aprilie 2014   Altele

Pentru că se apropie Paştele, îţi propunem o reţetă deosebită cu carne de porc umpluta pe care o poţi servi alături de familia. Gustul cărnii se împleteşte perfect cu gustul legumelor şi aroma vinului alb. Garantăm că rezultatul va fi pe măsura aşteptărilor tale.

Ingrediente:

800 g carne de porc macră sare piper

1 pulpă de pui afumată şi tocată

1 ou

2 linguri smântână

2 linguri pesmet

sare

piper

1 mână de mazăre fiartă

pătrunjel tăiat mărunt

1 pahar vin alb

1 cană apă clocotită

Mod de preparare:

Speli carnea de porc şi, dacă e groasă, o tai având grijă să obţii o felie. Pui peste ea folie alimentară şi o baţi, apoi o dai cu sare şi piper.

Separat, amesteci pulpa de pui tocată cu mazarea, oul, smântâna, pesmetul, sarea, piperul şi pătrunjelul.

Întinzi umplutura peste carnea de porc şi rulezi cu ajutorul foliei, apoi legi rulada şi o aşezi într-o tavă în care ai pus ulei. Torni apa şi vinul şi ţii carnea de porc umpluta la cuptor până când scade sosul, iar friptura se rumeneşte frumos.

Tai aceasta carne de porc umpluta cand se raceste şi o serveşti cu garnitură după gust.

Oua umplute

Oua umplute

Rosii umplute cu branza de capra

Rosii umplute cu branza de capra

Vinete umplute cu carne si orez

Vinete umplute cu carne si orez

Mai multe