Cartofi gratinaţi
Un fel pentru cină sau felul doi cremos şi gustos, cu 3 feluri de brânzeturi şi condimente.
De ce ai nevoie pentru a prepara cartofi gratinaţi:
6 cartofi medii 300-400 g brânză de vaci 250 ml smântână pentru gătit 100 g caşcaval 2 ouă 1 gălbenuş ulei, pentru uns câteva boabe de piper 2-3 foi de dafin nucşoară
Cum prepari cartofi gratinaţi:
Cureţi cartofii, îi tai rondele groase de 1 cm, îi pui la fiert în apă cu boabele de piper, foile de dafin şi un praf de nucşoară.
Îi fierbi doar pe jumătate. Încingi cuptorul şi pregăteşti o tavă înaltă, pe care o ungi cu ulei. Într-un bol, spargi cele 2 ouă,
vii şi cu gălbenuşul, baţi bine. Încorporezi smântâna şi brânza de vaci şi presari un praf de nucşoară. Scoţi cartofii şi-i pui direct pe tava pregătită. Torni peste ei un strat din compoziţa cu brânză şi continui până se termină. Dai la cuptor 25 de minute. În ultimele minute, presari caşcavalul ras.