Casadielles, reţeta pas cu pas de gogoşi spaniole umplute cu nuci

3 aprilie 2017   Altele

Casadielles sunt gogoşile tradiţionale care se prepară în Asturia, una dintre cele mai frumoase provincii ale Spaniei. Va fi unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-ai preparat vreodată.

De ce ai nevoie pentru gogoşi

Pentru aluat

120 g unt

250 ml vin alb

1 praf de sare

1 gălbenuş

1 linguriţă praf de copt

500 g făină

Pentru umplutură

300 g nuci

75 g zahăr

20 ml oţet alb

30 ml apă

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară gogoşile

Pas 1

Baţi untul cu vinul, sarea şi gălbenuşul până când capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi treptat jumătate din cantitatea de făină, praful de copt şi, după ce s-au omogenizat, adaugi restul de făină. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 2 ore. Îl scoţi şi-l întinzi într-o foaie subţire.

Pas 2

Combini nucile măcinate cu restul ingredientelor şi omogenizezi. Tai foaia de aluat în pătrate, pui în fiecare câte o linguriţă de umplutură, rulezi şi presezi capetele cu o furculiţă.

Pas 3

Încingi uleiul în tigaie şi prăjeşti gogoşile pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le pudrezi cu zahăr.

Sursa http://gingerandbread.com

http://gingerandbread.com

Mai multe