Caşcaval pane
Clasicul caşcaval poate fi baza unor gustări delicioase, mai ales când ai invitaţi la masă. Noi ti-am pregatit reteta pentru un cascaval pane delicios.
Ingrediente
500 g caşcaval 1 ardei gras roşu 2 ouă un pahar de bere drojdie uscată zahăr o cană făină boia piper cimbru ulei
Mod de preparare
Se alege un caşcaval cât mai gras, se taie felii, iar fiecare felie se taie ca un portofel. Se taie şi ardeiul de mărime potrivită, încât să intre în portofelul de caşcaval. Se bat ouăle, în care se adaugă, puţin câte puţin, făina.
Se face o maia dintr-un vârf de cuţit de drojdie uscată dizolvată în apa caldă şi puţin zahăr, se lasă 10 minute, apoi se încorporează în amestecul cu făină şi ouă. Peste acest amestec se toarnă, de sus, pentru a face spumă, un pahar de bere.
Compoziţia trebuie să aibă consistenţa celei de clătite. Se condimentează cu sare, piper şi simbru.
În despicătura feliei de caşcaval se introduce ardeiul gras. Se dă caşcavalul prin aluatul cu bere, se prăjeşte în ulei încins la foc iute. Acest cascaval pane se serveste cat este cald.
sursa foto: Profimedia