Cea mai fragedă friptură marinată de vită
14 decembrie 2017
Altele
Dacă nu este preparată corect, carnea de vită se întăreşte la cuptor. Pentru a fi mai fragedă, marinarea este obligatorie.
De ce ai nevoie pentru friptură marinată de vită
1 ceapă mică
5 linguri ulei
1 lingură oţet balsamic
2 linguri sos de soia
piper
cimbru
oregano
2 cotlete de vită
Cum se prepară friptura marinată de vită
Toci ceapa cât mai mărunt sau o dai prin răzătoare şi o amesteci cu restul ingredientelor. Pui bucăţile de carne şi pui totul într-o pungă la frigider, cel puţin 2 ore sau, mai bine, peste noapte.
Aşezi carnea de grill sau o pui într-o tavă la cuptor, acoperită cu folie, până când se pătrunde, dar furculiţa întră cu uşurinţă în ea. Dai hârtia deoparte şi o mai laşi câteva minute la rumenit.