Cea mai simplă prăjitură cu piersici
Ne răsfăţăm cu ce a mai rămas din această vară şi din ofertele aromate ale ei, şi pregătim cea mai simplă prăjitură cu piersici, un deliciu pe gustul oricui.
Cea mai simplă prăjitură cu piersici - Ingrediente
Pentru crustă şi topping 2 căni făină 1 cană fulgi ovăz ⅔ cană zahăr brun 1 linguriţă scorţişoară ¼ linguriţă nucşoară 20 linguri unt tare
Pentru umplutura de piersici
1 cană zahăr granulat
120 g cremă brânză, moale
2 ouă
¼ cană lapte
¼ cană făină
½ linguriţă esenţă vanilie
sare
4-5 căni piersici, curăţate de coajă şi tăiate bucăţi
Cea mai simplă prăjitură cu piersici - Mod de preparare
Încinge cuptorul. Într-un vas mediu, amesteci făina, fulgii de ovăz, zahărul, scorţişoara, nucşoara. Amestecă această compoziţie cu untul până obţii o compoziţie sfărâmicioasă.
Păstrează 2 căni din acest amestec pentru topping, iar restul îl pui într-otavă tapetată şi presezi. Lasă în cuptor 10 minute.
Între timp, amestecă zahărul cu crema de brânză până se face o compoziţie moale şi omogenă, încorporează ouăle bătute, laptle, făina, esenţa de vanilie şi sare. Încorporează cu grijă şi piersicile. Scoate tava din cuptor şi toarnă cu grijă umplutura. Pune deasupra restul de amestec sfărâmicios şi mai laşi la copt 32-35 de minute sau până se încheagă umplutura.
http://chocolatewithgrace.com/
Prăjitură cu jeleu de piersici