Cel mai simplu humus

26 ianuarie 2017   Altele

Năutul este un ingredient care nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta, mai ales că are multe fibre şi te ajută să ai o digestie mai bună. Încearcă această reţetă simplă de humus şi vei vedea cât este de delicios.

Ingrediente

250 g năut uscat 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei 2 linguri pastă de susan (tahini) 2 căţei usturoi sare piper fulgi de ardei iute 1 ardei iute murat, opţional roşii, opţional pătrunjel, opţional

Preparare

Pui năutul la înmuiat în apă rece şi laşi peste noapte. A doua zi, îl strecori, îl speli bine şi pui la fiert în apă, până se înmoaie, aproximativ o oră. Spumuieşti de câte ori este nevoie. După ce a fiert, strecori năutul şi îl zdrobeşti cu o furculiţă. Adaugi sucul de lămâie, uleiul, pasta de susan şi usturoiul zdrobit. Potriveşti de sare şi piper. La final, mixezi până obţii o pastă fină. Aşezi humusul într-un vas şi presari fulgi de ardei, după gust ardei iute murat, roşii şi pătrunjel.

Humus cu roşii uscate

Humus cu roşii uscate

Humus

Humus

Humus de mazăre

Humus de mazăre

Mai multe