Cele mai bune 3 reţete de post. O să le prepari mereu
Cu siguranţă postul nu este uşor, însă cu o varietate atât de mare de produse de post din care să alegem, ar trebui să nici nu mai simţit lipsa lactatelor sau a cărnii. De altfel, este recomandat să consumi carne de 2-3 ori pe săptămână, în restul zilelor optând pentru preparate cu multe legume, fructe şi fibre. Vă propunem 3 reţete care vă vor face postul mai uşor: sărmăluţe de post, musaca de cartofi de post şi negresă delicioasă de post.
Sărmăluţe cu ciuperci- o reţetă ideală pentru pofiticioşi, care se poate consuma cu iaurt fără lactoză. Un deliciu!
Iată ingredientele:
250 g orez
300 g ciuperci
3 cepe
1 morcov
3 linguri pastă tomate
1 linguriţă cimbru
sare
4-5 linguri ulei
piper
1 varză murată medie
Ceapa şi morcovul se dau pe răzătoare şi se călesc în puţin ulei, apoi se adaugă ciupercile. Spală orezul şi adaugă-l în cratiţă. Condimentează cu sare, piper şi adaugă şi pasta de tomate.
Frunzele de varză se desfac şi se împăturesc sarmalele aşezându-le într-o oală pe fundul căreia care ai aşezat câteva frunze de varză tocată. Toarnă apă cu pastă de tomată şi acoperă cu un capac, apoi dă-le la fiert pentru o oră.
Serveşte-le cu mămăliguţă şi iaurt gras fără lactoză.
Musaca de cartofi. Reţetă de post
Este o reţetă deosebită pe care o poţi prepara şi în afara postului, renunţând la carnea tocată.
1, 5 kg cartofi albi
200 g ciuperci
2 căni de pastă de tomate
2 cepe
1 morcov
1 legătură de pătrunjel
1 cană iaurt vegetal
1 roşie
1 lingură de cimbru
sare
boia dulce şi iute
Fierbe cartofii în coajă până la jumătatea procesului, apoi taie-i în felii groase. Toacă bine ciupercile, căleşte-le şi condimentează. Peste ele, pune pasta de tomate, pătrunjelul şi 3 sferturi din iaurtul vegetal.
Unge o tavă cu ulei şi aşează straturi de cartofi şi compoziţia de ciuperci până ce termini ingredientele. Dă la cuptor pentru 40 de minute şi ornează cu pătrunjel şi iaurt.
Negresă de post cu nuci. Un deliciu fără prea multe calorii şi zahăr
Cu siguranţă pofteşti la ceva dulce în timpul postului, aşa că îţi prezentăm o reţetă delicioasă de negresă.
1/2 cană ulei
1 cană apă (250 ml)
1 cană zahăr
2 căni făini
2 linguri gem de fructe
2 linguri cacao
2 linguriţe bicarbonat
2 linguri zeamă de lămâie
Nucă măcinată
Esenţă de rom
Coaja de la 1 lămâie
1 praf de sare
Într-o cratiţă, pune la foc mediu zahărul, apa, gemul şi cacaua până se omogenizează. După ce stingi focul, pune deoparte 10 linguri din amestecul obţinut pentru glazură. Adaugă peste amestecul din cratiţă bicarbonatul, făina, nuca măcinată şi sarea. Amestecă şi apoi pune-o într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi dă prăjitura la cuptor pentru 30-35 de minute la foc potrivit.
Scoate negresa, toarnă glazura şi mai lasă la cuptor pentru 5 minute.