Cele mai bune chifteluţe marinate
Un deliciu cu care ne răsfăţa bunica în fiecare vară, cele mai bune chifteluţe marinate se pot prepara în scurt timp şi pentru un festin culinar ademenitor. Nu ratăm nicio ocazie să le preparăm, dar mai ales să le mâncăm!
Cele mai bune chifteluţe marinate - Ingrediente
Pentru chiftele 500 g carne tocată amestec vită cu porc 2 cartofi 2 ouă 4 căţei usturoi 1 morcov 1 ceapă 1 legătură mărar 1 felie pâine 200 g făină sare piper ulei pentru prăjit
300 g suc de roşii proaspăt
1 lingură zahăr
2 linguri oţet
3 căţei usturoi
3 foi dafin
sare după gust
piper
Cele mai bune chifteluţe marinate - Mod de preparare
Pentru chifteluţe, toci ceapa şi mărarul şi pisezi usturoiul. Dai cartofii şi morcovul prin răzătoare, înmoi felia de pâine în apă, apoi le storci bine înainte
de a le pune în compoziţie.
Amesteci cu carnea tocată ceapa, mărarul, ouăle, morcovul, cartofii, sarea şi piperul. Când toate ingredientele s-au combinat, poţi începe să faci chiftele în ce forme vrei. Încingi uleiul, dai chiftelele prin făină şi le prăjeşti, în baie de ulei şi le scoţi pe un şervet absorbant.
Pentru sos, amesteci sucul de roşii cu oţetul, zahărul, piperul, sarea, usturoiul pisat şi foile de dafin şi le fierbi într-o cratiţă la foc mic. Când începe să bolborosească, pui chiftelele şi mai laşi pe foc 15 minute.