Chec cu glazură de ciocolată
Un desert absolut delicios pe care trebuie să-l încercaţi măcar o dată este acest chec glazurat cu ciocolată.
Ingrediente:
Pentru blat: 200 g făină 100 g zahăr 2 linguri de cacao 2 linguriţe praf de copt 1 jumătate de linguriţă bicarbonat 100 g unt 2 ouă 150 g lapte 100 g nuci mărunţite
200 g ciocolată menaj
75 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Amesteci făina cu zahărul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul şi nucile mărunţite. Topeşti untul şi apoi îl amesteci cu laptele, ouăle şi le torni peste copmoziţia cu făină. Amesteci inregientele până se omogenizează, apoi le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai checul la cuptorul preânvălzit aproximativ 40 de minute, până trece testul scobitorii.
Între timp, dai ciocolata prin răzătoarea mare. Într-un vas pe baia de aburi, torni frişca, adaugi ciocolata şi o laşi până se topeşte. Torni compoziţia peste chec.
Dai prăjitura la rece pentru 2 ore.