Chec cu glazură de zmeură, un desert aromat
Checul pe care ţi-l propunem azi are o aromă subtilă de lămâie verde, iar acest aspect este perfect, pentru că echilibrează dulceaţa glazurii de zmeură.
Chec cu glazură de zmeură - Ingrediente
115 g unt moale 1 cană zahăr 2 ouă 2-3 linguriţe coajă rasă de limetă 1 linguriţă esenţă de vanilie 2 linguri zeamă de limetă 1 cană şi ¾ făină ½ linguriţă sare ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu ½ cană smântână fermentată
Pentru glazură
1 lingură unt moale
½ cană zahăr pudră
1 lingură smântână pentru frişcă
2 linguri zmeură proaspătă, tăiată fin
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Ungi o formă de chec cu ulei şi o dai deoparte.
Într-un vas, mixezi untul şi zahărul până obţii o spumă uşoară. Adaugi ouăle şi le amesteci până la omogenizare. Adaugi coaja rasă de limetă, esenţa de vanilie şi zeama de limetă.
Separat, în alt vas, amesteci făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Adaugi treptat ingredientele solide în cele lichide şi amesteci până când vezi că sunt încorporate bine. Pui smântâna, omogenizezi şi torni aluatul în tava pregătită. Îl dai la cuptor 50 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Îl scoţi din cuptor şi îl laşi să se răcească complet.
Pentru glazură, baţi cu telul untul, zahărul pudră şi smântâna pentru frişcă. Dacă este nevoie, adaugi mai multă smântână. Adaugi zmeura tocată şi amestec. Torni glazura roz peste chec, după ce s-a răcit.
Sursa + foto: www.lemonsforlulu.com