Chec cu iaurt
Soluţia numită „chec“ sau „pandişpan“ este întotdeauna salvatoare atunci când vrei sau trebuie să prepari ceva dulce. Ingrediente
250 g făină
350 g zahăr
2 ouă
250 g iaurt
250 ml ulei
coajă rasă de la 2 lămâi
coajă rasă de la o portocală
Mod de preparare
Se freacă zahărul cu gălbenuşurile până se obţine o cremă. Se adaugă treptat uleiul şi iaurtul, apoi făina, coajă rasă de lămâie şi portocală. Se amestecă totul foarte bine. La sfârşit, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor.
Se toarnă compoziţia într-o formă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace la foc potrivit aproximativ 45 de minute.
Se scoate din formă după răcirea completă, se pudrează cu zahăr şi se garniseşte cu tablete de bomboane multicolore.
Sfat! În compoziţie pot fi introduse, după plac, stafide, smochine tăiate, bucăţi de rahat sau miez de nucă tăiat felioare.
sursa foto: Photoland