Chec cu lămâie
Există fel de fel de reţete de chec, care mai de care mai gustoase. Checul cu lămâie este una dintre ele.
Ingrediente pentru chec cu lămâie (2 checuri)
Pentru aluat 300 g zahăr 120 ml ulei 100 ml apă minerală 1 pliculeţ zahăr vanilat coaja şi zeama de la 1 lămâie 400 g făină 1 plic praf de copt 1 praf sare
300 ml zeamă de lămâie
200 g zahăr pudră
Mod de preparare chec cu lămâie
Combini zahărul, zahărul vanilat, uleiul, sarea şi amesteci până se topeşte zahărul. Adaugi apa minerală, coaja şi zeama de lămâie. Separat, amesteci făina cernută cu praful de copt şi le încorporezi în cealaltă compoziţie. Amesteci bine. Tapetezi două tăvi şi torni aluatul. Dai la copt 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii. Laşi la răcorit pe un grătar. Combini zeama de lămâie cu zahărul pudră, până când obţii un sirop albicios, mai gros, apoi îl torni peste cele două checuri.
foto: profimedia