Chec cu mere, nuci şi scorţişoară
Un desert excelent şi foarte aromat, n-ai cum să-i rezişti...
Ingrediente:
500 g mere 1 pachet de unt 250 g zahăr 4 ouă 300 g făină 2 linguriţe praf de copt zahăr pudră 2 linguriţe scorţişoară 100 g nuci
Mod de preparare:
Speli merele, le cureţi de seminţe şi le tai cubuleţe. Fărâmiţezi nucile cu sucitorul sau în maşina de tocat. Între timp, încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un vas, amesteci untul, ţinut la temperatura camerei, cu zahărul şi ouăle. Adaugi făina, praful de copt şi scorţişoara şi amesteci foarte bine toate aceste ingrediente până se omogenizează. Completezi compoziţia cu merele curăţate şi nucile sfărâmate şi amesteci încontinuu.
Într-o tavă unsă cu un pic de unt torni aluatul şi-l dai la cuptor pentru o oră. După ce se răceşte, poţi presăra, dacă vrei, zahăr pudră.