Chec cu smochine, desertul irezistibil

22 noiembrie 2016   Altele

Sunt unele dintre cele mai vechi fructe, fiind des pomenite în Biblie. Cu mult timp înainte să fie descoperit zahărul erau folosite pentru a îndulci prăjiturile. Ca să te convingi cât sunt smochinele încearcă şi tu această reţetă.

Cum se prepară chec cu smochine

Pentru chec

150 g zahăr

3 ouă

250 g făină

100 g nuci

1 lingură praf de copt

1 praf de sare

coaja rasă de la ½ de lămâie

8 smochine deshidratate

Pentru glazură

200 g zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

3-4 linguri lapte

câteva picături esenţă de vanilie

De ce ai nevoie pentru chec cu smochine

Amesteci făina cu praful de copt şi sarea. Mixezi ouăle cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, încorporezi făina, coaja rasă de lămâie, nucile măcinate şi smochinele tocate. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit.

Freci zahărul pudră cu zeamă de lămâie, esenţă de vanilie şi lapte cât să obţii o cremă subţire. Torni glazura peste chec.

Chec cu clementine

Chec cu clementine

Chec cu ciocolată şi mere

Chec cu ciocolată şi mere

Chec cu nuci

Chec cu nuci

Mai multe