Cheesecake cu fructe de pădure şi cremă de zmeură

4 septembrie 2017   Altele

Dacă îţi plac deserturile cu brânză, încearcă un desert delicios cu fructe de pădure şi cremă de zmeură, care nu va rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

Crema de zmeură

2 linguri de unt, topit 300 g zmeură 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 2 linguri amidon

Pentru crustă

150 g biscuiţi graham

1 lingură zahăr pudră

100 g unt, topit

Pentru cheesecake

250 g cremă de brânză

100 ml smântână lichidă

3 linguri zahăr pudră

3 gălbenuşuri

4 linguri făină

½ cană fructe de pădure

Mod de preparare

Pentru cremă,amesteci într-o tigaie zmeura în untul topit, la foc mic, câteva minute.Încorporezi gălbenuşurile, zahărul şi amesteci bine zdrobind zmeura. După aproximativ 20 de minute, adaugi amidonul, amestecând energic, pentru că deja crema va începe să se îngroaşe. Iei de pe foc şi strecori compoziţia, apoi laşi la răcit.

Pentru crustă, zdrobeşti biscuiţii într-un bol şi îi combini cu zahărul şi untul. Presezi bine într-o tavă pentru prăjituri. Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Mixezi crema de brânză împreună cu smântâna, zahărul şi gălbenuşurile.La final, încorporezi treptat făina. Torni în tavă, peste crustă. Adaugi zmeura, dată prin puţină făină. Dai la cuptor 10 minute, apoi reduci focul la 100 °C şi mai laşi în cuptor încă 40 de minute. Serveşti imediat.

Sursa http://tastykitchen.com

Mai multe