Chiftele cu varză de Bruxelles

19 mai 2014   Altele

Kafta este o mâncare originară din Iran şi înseamnă chiftele din carne tocată cu orez şi praz, însoţite de un sos foarte aromat. După cum vei observa, reţeta noastră de Kofta este altfel, pentru că în loc de carne am folosit vărzuci de Bruxelles. În rest, va avea aceeaşi aromă exotică.

Ingrediente:

Pentru chiftele:

2-3 căni varză de Bruxelles tocată jumătate cană făină 1 linguriţă ghimbir răzuit trei sferturi cană merişoare uscate 1 linguriţă coriandru pisat 1 linguriţă chimion pisat 1 linguriţă sare ulei pentru prăjit

Pentru sos:

1 ceapă tocată julien

1 linguriţă ghimbir răzuit

1 linguriţă usturoi pisat

2-3 linguri bulion

1 linguriţă chimion pisat

1 linguriţă coriandru pisat

1 linguriţă condimente Garam masala (se găseşte în hipermaketuri sau magazine cu specific indian sau asiatic)

jumătate linguriţă turmeric

jumătate linguriţă pudră chili

sare

1 linguriţă zahăr

o cană şi jumătate apă

2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

Încinge uleiul într-o cratiţă. Pune varza într-o farfurie şi încearcă să o înmoi timp de 3-4 minute la cuptorul cu microunde. Amestecă toate ingredientele pentru chifteluţe şi formează mici guguloaie. Prăjeşte în baie de ulei până când devin aurii pe toate părţile şi dă deoparte pe un şervet absorbant pentru eliminarea surplusului de ulei.

Într-o altă tigaie, încinge uleiul şi adaugă ceapa. Lasă pe foc timp de 4 minute până când devine aurie, iar apoi adaugă ghimbirul şi usturoiul. Pune şi bulionul şi condimentele şi lasă pe foc până când uleiul se separă de restul compoziţiei. Adaugă apa şi lasă la fiert. Dă focul mai încet şi mai lasă la gătit 6-7 minute. Asezonează.

Când trebuie să serveşti aceste chiftele cu varza de Bruxelles, adaugă chifteluţele în sos şi pune pe foc 2-3 minute. Trebuie servit fierbinte, eventual cu orez.

Chiftele pe gratar

Chiftele pe gratar

Chiftele de peste cu ardei

Chiftele de peste cu ardei

Chiftele din conopida cu branza

Chiftele din conopida cu branza

sursa: sonisfood.com

Mai multe