Chiftele de cartofi cu iaurt
Dacă nu mai ştii ce să găteşti, ca să fie şi bun, şi ceva nou, atunci trebuie să testezi această reţetă delicioasă de chiftele de cartofi.
Ingrediente
2 kg cartofi, daţi prin răzătoarea mică 3-4 linguri făină 2 linguri griş 3 ouă 3 linguri iaurt gras sare piper ulei, pentru prăjit
Preparare
Amesteci cartofii scurşi cu făina şi cu grişul. Baţi ouăle, apoi le încorporezi în compoziţie, torni iaurtul şi omogenizezi bine aluatul. Potriveşti gustul de sare şi de piper.
Încingi ulei, iei din aluat cu o lingură de lemn şi prăjeşti tocineii pe ambele părţi până când devin aurii. Îi poţi servi ca desert cu smântână şi zahăr sau ca aperitiv cu smântână amestecată cu usturoi, mărar tocat fin, piper şi sare.
PONT: Dacă vrei, poţi include în chiftelele de cartofi şi ardei graşi roşii, tăiaţi cubuleţe.
Foto: pixabay.com