Chiftele de curcan cu sos de roşii
Deşi se numără printre preparatele specifice mesei de Paşte, carnea de miel este pe placul tuturor. De aceea, ţi-am pregătit această reţetă perfectă de servit cu orice ocazie.
Ingrediente:
Pentru chiftele: 600 g carne tocată de curcan 1 ceapă 1 morcov 1 cartof crud 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 ou 1 lingură pesmet sare piper ulei pentru prăjit
1 cutie de roşii decojite
2 linguri ulei
5-6 căţei de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, morcovul şi cartoful şi le speli bine. Tai ceapa, iar cartoful şi morcovul îi dai prin răzătoarea mică. Pui carnea într-un bol mai mare, adaugi legumele, oul, pesmetul şi verdeaţa tăiată fin. Condimentezi după gust cu sare şi piper. Amesteci toate ingredientele şi formezi chifteluţe pe care le prăjeşti în ulei încins. Când s-au rumenit le scoţi pe un şerveţel absorbant.
Într-un alt vas pregăteşti sosul. Pui uleiul la încins, apoi adaugi usturoiul tăiat feliuţe. Laşi până devine auriu, adaugi roşiile descojite şi condimentele şi laşi să fiarbă 5-10 minute, pui chiftele în sos şi mai laşi 10 minute ca să se combine aromele.
Serveşti chiftelele cu sos după ce s-au răcorit puţin.