Chiftele de orez

4 decembrie 2016   Altele

Cultivat în Asia de mii de ani, orezul este de departe cea mai sănătoasă cereală. Tărâţa este partea cea mai nutritivă a orezului. Există numeroase soiuri şi varietăţi de orez - peste 3000, printre care brun, basmati, sălbbatic, cu bobul rotund etc. Pentru această reţetă de chiftele de orez, cel mai potrivit tip de orez este cel cu bobul rotund.

Chiftele de orez - Ingrediente (10-12 chiftele)

250 g orez 1 ceapă 2 căţei usturoi 1 lingură unt 500 ml supă de legume 1 ou 4 linguri parmezan ras 1 lingură făină 2 linguri ceapă verde ulei pentru prăjit piper sare roşii pentru decor pătrunjel verde şi felii de ceapă pentru decor

Chiftele de orez - Mod de preparare

Se spală orezul în mai multe ape calde, se scurge şi se fierbe în supa de legume până se înmoaie, după care se lasă să se răcească. Se toacă ceapa şi usturoiul mărunt, se călesc până se înmoaie în unt topit şi se adaugă peste orezul rece. Se pun oul bătut, parmezanul ras, ceapa verde tocată mărunt, făina, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se omogenizează.

Se formează, cu mâinile ude, chiftele subţiri şi se prăjesc în ulei încins, pe ambele părţi, până se rumenesc. Se servesc calde, decorate cu felii de roşii, rondele de ceapă tăiate şi pătrunjel verde.

Mai multe