Chiftele de orez

23 februarie 2015   Altele

Cei care doresc să încerce o reţetă nouă de chiftele, pot proba chiftelele de orez, fără carne.

De ce ai nevoie pentru chiftelele cu orez

250 g orez › 1 ceapă › 2 căţei usturoi › 1 lingură unt › 500 ml supă de legume › 1 ou › 4 linguri parmezan ras › 1 lingură făină › 2 linguri ceapă verde › ulei pentru prăjit › piper › sare › roşii pentru decor › pătrunjel verde şi felii de ceapă pentru decor

Cum se prepară chiftelele cu orez

Se spală orezul în mai multe ape calde, se scurge şi se fierbe în supa de legume până se înmoaie, după care se lasă să se răcească.

Se toacă ceapa şi usturoiul mărunt, se călesc până se înmoaie în unt topit şi se adaugă peste orezul rece. Se pun oul bătut, parmezanul ras, ceapa verde tocată mărunt, făina, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se omogenizează.

Se formează, cu mâinile ude, chiftele subţiri şi se prăjesc în ulei încins, pe ambele părţi, până se rumenesc. Se servesc calde, decorate cu felii de roşii, rondele de ceapă tăiate şi pătrunjel verde.

Mai multe