Chiftele din conopidă

2 august 2014   Altele

Preparate din legume sau carne, chiftelele pot fi la fel de gustoase şi săţioase, oferind un adevărat festin fără prea mult efort.

Preparare: 50 minute Dificultate: mică 6 porţii

Ingrediente

1 conopidă potrivită

1 ceapă mare

2 ouă

2 felii de pâine

250 g piept de pui tocat

1 ceaşcă lapte

1 lingură mărar verde

sare

piper

făină sau pesmet

ulei pentru prăjit

Preparare

Fierbi conopida în apă cu sare 5-10 minute, o scurgi în strecurătoare şi o zdrobeşti cu presa de piure sau în blender.

Căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine încins şi, când se înmoaie, o scoţi cu spumiera şi o amesteci cu piureul de conopidă. Adaugi cele două ouă bătute uşor, feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse, pieptul de pui, mărar tocat, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine.

Din compoziţie modelezi chifteluţe, le treci prin făină sau pesmet şi le rumeneşti în ulei bine încins, până devin aurii. Le serveşti calde, garnisite cu piure de cartofi sau legume natur.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe