Chiftele mixte

8 iulie 2014   Altele

Pentru adulţi sau copii, pentru gurmanzi sau mai mofturoşi, chiftele te scot întodeauna din impas. Cum să le faci mai gustoase? Iată ideile noastre:

Ingrediente

500 g carne de vită tocată 300 g carne de pui tocată 1 ceapă medie 3 căţei de usturoi 2 ouă mărar şi pătrunjel verde 3 linguri pesmet sare piper ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Aşezi împreună, într-un castron mare, carnea tocată de vită şi de pui cu ceapa dată pe răzătoarea mare, căţeii de usturoi zdrobiţi, ouăle bătute uşor, verdeaţa tocată fin, sare şi piper, după gust. Frămânţi bine ingredientele până se obţine o compoziţie omogenă.

Modelezi din această compoziţie chiftele rotunde, le treci prin pesmet şi le rumeneşti în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a diminua surplusul de grăsime şi le serveşti calde sau reci.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe