Chiftele mixte
Pentru adulţi sau copii, pentru gurmanzi sau mai mofturoşi, chiftele te scot întodeauna din impas. Cum să le faci mai gustoase? Iată ideile noastre:
Ingrediente
500 g carne de vită tocată 300 g carne de pui tocată 1 ceapă medie 3 căţei de usturoi 2 ouă mărar şi pătrunjel verde 3 linguri pesmet sare piper ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Aşezi împreună, într-un castron mare, carnea tocată de vită şi de pui cu ceapa dată pe răzătoarea mare, căţeii de usturoi zdrobiţi, ouăle bătute uşor, verdeaţa tocată fin, sare şi piper, după gust. Frămânţi bine ingredientele până se obţine o compoziţie omogenă.
Modelezi din această compoziţie chiftele rotunde, le treci prin pesmet şi le rumeneşti în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a diminua surplusul de grăsime şi le serveşti calde sau reci.
sursa foto: Shutterstock