Chiftele vegetariene

24 martie 2018   Altele

Cine a spus că mesele fără carne nu sunt gustoase? Încearcă şi tu reţeta chiftelelor vegetariene şi te vei convinge.

Ingrediente ● 200 g linte fiartă ● 200 g fasole fiartă ● 200 g orez fiert ● 6 căţei de usturoi ● 100 g ciuperci ● 1 lingură ulei ● 5 linguri muştar ● ½ legătură pătrunjel ● 3 linguri pastă de tomate ● 1 linguriţă boia de ardei iute ● sare ● ulei, pentru prăjit ● piure de cartofi, pentru servit

Pui fasolea scursă, ciupercile tăiate, usturoiul şi uleiul în blender şi pasezi până când se omogenizează. Adaugi lintea scursă, muştarul, pasta de tomate, orezul, boiaua, pătrunjelul tocat şi sare, după gust.

Omogenizezi şi formezi bile cu mâna umedă, pe care le aplatizezi şi le aşezi într-o tigaie cu ulei încins. Le rumeneşti pe ambele părţi şi le scoţi pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei. Serveşti chiftelele cu piure de cartofi.

Mai multe