Chifteluţe-bărcuţe
Pentru a face această reţetă ai nevoie de inspiraţie şi un strop de dragoste. Le poţi prepara pentru masa de Crăciun.
Ingrediente:
1 kg carne de curcan tocată 6 căţei usturoi 2 ouă 4 felii de pâine sare piper 1 legătură de mărar
Pentru ornat:
frunze proaspete de mentă şi de salvie
100 g măsline negre şi verzi fără sâmburi
1 ardei verde
1 morcov
coajă de lămâie
1 castravete murat
1 ridiche neagră
1 ceapă roşie
Mod de preparare:
Tai mărarul şi toci căţeii de usturoi. Înmoi feliile de pâine în apă şi le storci. Amesteci într-un bol carnea tocată, feliile de pâine, mărarul, ouăle, usturoiul, sarea şi piperul. Încingi cuptorul. Modelezi în mână biluţe de dimensiunea unei nuci pe care le aşezi apoi într-o tavă tapetată. Le coci până se rumenesc. Le scoţi şi le laşi să se răcorească. Tai castravetele murat şi ardeiul în bucăţele, câteva felii subţiri din ridichea neagră curăţată de coajă, morcov, separi ceapa în felii tăiate în patru. Aşezi pe scobitoare, în funcţie de imaginaţia ta, ingredient pentru ornat.
Apoi le înfigi în fiecare chifteluţă şi poţi servi.
Dificultate mică
1 tavă
Timp de preparare: 1h şi 30’