Chifteluţe coapte
Ingrediente chiftelute coapte:
300 g fasole uscată 2 felii de pâine albă înmuiate 4-5 căţei de usturoi pisaţi pătrunjel verde tocat 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac sare piper făină
Mod de preparare:
Într-un bol cu apă rece pui fasolea la înmuiat de seara. A doua zi, schimbi apa şi o fierbi. Procedezi de 3-4 ori la fel şi, de fiecare dată, torni numai apă clocotită. Fierbi fasolea cu morcovul, păstârnacul şi ceapa. După ce este fiartă, o strecori, o laşi la răcorit şi o pisezi până obţii o pastă. Pasta obţinută o amesteci cu pâinea bine stoarsă, cu usturoiul şi cu pătrunjelul tocat. O frămânţi bine, potriveşti de sare şi piper şi formezi chifteluţe. Aceste chiftelute le dai prin făină şi le pui într-o tavă, în care ai pus hârtie de copt. Dai aceste chiftelute coapte la cuptorul încins şi le ţii până devin aurii.
Dificultate mică
4 porţii
Timp de preparare: 2h