Chifteluţe cu legume la tigaie - Reţeta pas cu pas FOTO

19 mai 2017   Altele

Ţi-e poftă de chifteluţe şi nu ştii cu ce să le combini? Încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Este o mâncare bogată în proteine, care are cantitatea perfectă de legume pentru a echilibra aromele. În doar 30 de minute vei obţine o mâncare delicioasă şi săţioasă.

Chifteluţe cu legume la tigaie - Ingrediente

300 g carne tocată de vită 100 g ciuperci 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de coriandru 100 g păstăi fasole verde 100 g păstăi mazăre dulce 1 ardei gras 4 ouă sare piper ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Tai ardeiul gras, ciupercile şi ceapa roşie în bucăţi mai mari. Mărunţeşti usturoiul. Toci pătrunjelul şi coriandrul. Tai fasolea verde şi păstăile de mazăre dulce în jumătăţi.

Într-o cratiţă, opăreşti tecile de fasole verde şi păstăile de mazăre dulce în apă clocotită cu sare, între 8 şi 10 minute. Le scoţi într-un vas cu apă şi cuburi de gheaţă şi le laşi 20 de secunde, apoi le scurgi şi le dai deoparte.

Condimentezi carnea tocată cu sare şi piper, după gust, şi formezi chifteluţele. Încingi ulei într-o tigaie, la foc mediu, şi prăjeşti chifteluţele 4-6 minute, până se rumenesc. Adaugi usturoiul în tigaie, când chifteluţele sunt aproape făcute.

În aceeaşi tigaie pui ardeiul gras, ciupercile, ceapa roşie, fasolea verde şi păstăile de mazăre dulce, pătrunjelul şi coriandrul. Ţii pe foc în continuare 3-5 minute şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Separat, în altă tigaie, prăjeşti ouăle în puţin ulei, la foc mediu, 2-4 minute, până când albuşurile devin solide. Muţi ouăle-ochi în tigaia cu chifteluţele şi legumele. Serveşti, dacă vrei, cu sos picant.

kitchenstories.io

Mai multe