Chifteluţe cu mazăre şi orez

28 mai 2017   Altele

Chifteluţele cu legume sunt foarte bune şi se prepară rapid. Asezonează-le cu usturoi şi caşcaval, pentru un plus de savoare.

Ingrediente 1 piept de pui ½ cană orez 150 g mazăre 1 morcov 1 ceapă 1 ou 3 linguri pesmet 2 căţei usturoi 50 g caşcaval ras 1 legătură pătrunjel ulei sare piper

Mod de preparare

Toci ceapa, morcovul şi usturoiul şi le căleşti câteva minute, la foc mic. Adaugi orezul, mazărea şi apă, cât să acopere totul. Condimentezi după gust cu sare şi piper. După ce a scăzut toată apa, laşi vasul la răcit.

Separat, toci pieptul de pui, îl amesteci cu oul, verdeaţa şi caşcavalul. La sfârşit, adaugi legumele şi orezul răcite şi omogenizezi. Formezi chiftele, pe care le dai prin pesmet, apoi le prăjeşti pe ambele părţi, în ulei încins. Le scoţi pe şerveţele absorbante.

Mai multe