Chifteluţe cu sos de mărar

2 iulie 2016   Altele

Nu am mai preparat până acum aceste chifteluţe cu sos de mărar. Dar, azi le-am gătit pentru prima dată, iar rezultatul este spectaculos.

Ingrediente 300 g carne tocată, amestec 1 ou sare piper 1 ceapă 4-5 căţei usturoi ulei, pentru prăjit 1 felie pâine înmuiată în lapte, bine stoarsă

Pentru sosul de mărar

75 ml lapte

150 g smântână

1 lingură făină

1 legătură mărar tocat

1 lingură unt

sare

piper

Mod de preparare

Omogenizezi energic cu o lingură de lemn toate ingredientele pentru chifteluţe, apoi le formezi cu mâinile umede. Le prăjeşti în ulei încins, apoi le scoţi pe un şervet absorbant.

Pentru sos, amesteci făina cu laptele rece, având grijă să nu se formeze cocoloaşe, apoi adaugi smântâna, mărarul, sare şi piper după gust. Topeşti untul într-un vas, torni amestecul, dai câteva clocote, pui chifteluţele şi bagi totul la cuptor aproximativ 10 minute.

Mai multe