Chifteluţe cu sos de mărar
Nu am mai preparat până acum aceste chifteluţe cu sos de mărar. Dar, azi le-am gătit pentru prima dată, iar rezultatul este spectaculos.
Ingrediente 300 g carne tocată, amestec 1 ou sare piper 1 ceapă 4-5 căţei usturoi ulei, pentru prăjit 1 felie pâine înmuiată în lapte, bine stoarsă
Pentru sosul de mărar
75 ml lapte
150 g smântână
1 lingură făină
1 legătură mărar tocat
1 lingură unt
sare
piper
Mod de preparare
Omogenizezi energic cu o lingură de lemn toate ingredientele pentru chifteluţe, apoi le formezi cu mâinile umede. Le prăjeşti în ulei încins, apoi le scoţi pe un şervet absorbant.
Pentru sos, amesteci făina cu laptele rece, având grijă să nu se formeze cocoloaşe, apoi adaugi smântâna, mărarul, sare şi piper după gust. Topeşti untul într-un vas, torni amestecul, dai câteva clocote, pui chifteluţele şi bagi totul la cuptor aproximativ 10 minute.