Chifteluţe de dovlecei cu brânză feta şi sos de iaurt

22 august 2017   Altele
Content image

Combinaţia de dovlecei şi brânză este foarte gustoasă, perfectă pentru un preparat uşor, de vară. Încearcă o reţetă de chifteluţe apetisante, pe care le serveşti cu sos de iaurt.

Ingrediente

2 dovlecei, curăţaţi şi daţi prin răzătoare 1 căţel de usturoi, pisat 1 lingură ulei 1 linguriţă praf de copt 2 linguri mărar tocat 2 ouă 70 g pesmet 150 g brânză feta sare piper

Pentru sos

300 g iaurt grecesc

½ căţel e usturoi, pisat

1-2 linguriţe mărar tocat

sare

Mod de preparare

Aşezi dovleceii într-o sită, deasupra unui bol. Presari peste ei puţină sare şi îi laşi aşa timp de 20 de minute, apoi îi storci bine de zeamă. Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt.

Într-un bol, amesteci dovleceii, usturoiul, uleiul, praful de copt, mărarul, ouăle, brânza feta şi pesmetul. Potriveşti de sare şi piper, după gust. Modelezi chifteluţe din câte 2 linguri din compoziţia obţinută. Aşezi în tavă, lasând puţin spaţiu între ele şi dai la cuptor 20-30 de minute, până se rumenesc uşor. Pentru sos, combini bine toate ingredientele, într-un bol. Serveşti chifteluţele de dovlecei cu sos de iaurt.

Sursa https://cookinglsl.com

Mai multe