Chifteluţe de dovlecei cu sos de iaurt grecesc
Din doar 5 ingrediente şi în mai puţin de 25 de minute aceste delicioase chifteluţe din dovlecei vor fi gata. Iată reţeta pe care trebuie să o încerci chiar mâine!
De ce ai nevoie pentru chifteluţe cu sos
600 g dovlecei
100 g făină
50 g parmezan sau brânză feta
2 ouă
2 linguri ulei
Pentru sos
100 g iaurt grecesc
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură ulei de măsline
pătrunjel
2-3 căţei de usturoi
Cum se prepară chiftelele cu sos
Pentru sos, combini iaurtul cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, pătrunjelul tocat şi usturoiul pisat. Dai sosul la frigider.
Tai capetele la dovlecei şi-i razi. Pui dovleceii într-un tifon, pe care-l legi bine şi presezi pentru a se scurge excesul de apă din dovlecei. Îi amesteci cu făina, brânza rasă şi ouăle. Încingi uleiul şi formezi cu mâna umedă chiftele, pe care le rumeneşti pe ambele părţi. Serveşti chiftelele cu sos de iaurt.