Chifteluţe delicioase
17 septembrie 2013
Altele
Ingrediente: 600 g dovlecei mici 2 ouă 120 g făină 2 linguri griş 1 legătură mărar sare piper ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare, presari cu sare, amesteci şi-i laşi, 20 de minute, într-o strecurătoare. Îi storci bine de zeamă, îi pui într-un castron şi adaugi gălbenuşurile, sare şi piper, după gust. Adaugi făina, grişul, mărarul tocat fin şi albuşurile bătute spumă. Omogenizezi compoziţia.
Torni puţin ulei într-o tigaie de teflon, pui cu lingura porţii mici din amestecul de dovlecei şi prăjeşti, la foc mic, pe ambele părţi, până se rumenesc bine. Ornezi cu frunze de oregano în momentul servirii.