Chifteluţe în sos de roşii
Ai poftă de chifteluţe? De ce nu încerci această reţetă simplă, cu sos? Vei descoperi un preparat delicios, care este gata în cel mult 1 oră şi 15 minute. Iar dacă cineva din familia ta suferă de intoleranţă la gluten, află că alimentele indicate suferinzilor de boala celiacă (adică intoleranţa la gluten) sunt: carnea, ouăle, legumele şi fructele proaspete, produsele de panificaţie preparate din făină fără gluten.
Ingrediente
Pentru chifteluţe
250 g carne tocată
50 ml smântână
piper
sare
2 căţei usturoi
1 cartof
1 linguriţă coriandru măcinat
Pentru sos
300 ml suc de roşii
3 linguri smântână
2 căţei usturoi
sare
piper
orez fiert, opţional
Preparare
Pentru a pregăti chiftelele, dai cartoful şi căţeii de usturoi prin răzătoare şi-i amesteci cu carnea tocată. Adaugi smântâna, condimentele şi sare după gust. Formezi chifteluţe pe care le pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 30 de minute.
Pentru sos, torni, într-o oală, sucul de roşii amestecat cu smântâna, usturoiul pisat, sare şi piper. Aşezi amestecul pe foc şi, când începe să fiarbă, adaugi chiftelele din tavă şi laşi la foc mic 35 minute. Serveşti chifteluţele cu sos alături de orez fiert separat.
Foto: Profimedia
Cele mai bune chifteluţe în sos de roşii
Cele mai bune chifteluţe în sos de roşii