Chifteluţe umplute cu legume FOTO

29 iulie 2016   Altele

De legumele proaspete şi verdeţurile din piaţă trebuie să profiţi chiar şi atunci când vrei să prepari un fel de mâncare din carne. O reţetă banală de chifteluţe umplute cu legume poate deveni una specială dacă iei în calcul propunerea noastră.

Pentru chiftele poţi folosi orice carne tocată preferi: de porc în amestec cu vită, de curcan sau de pui. Dacă vrei, poţi folosi, în loc de brânză feta, telemea de oaie sau de vacă. Prăjeşte chifteluţele umplute cu legume în baie de ulei.

Chifteluţe umplute cu legume - Ingrediente

Pentru umplutură

2 cepe

6 roşii

1 ardei gras roşu

1 legătură pătrunjel

1 legătură cimbru

1 lămâie

sare

piper

100 g măsline

100 g brânză feta

Pentru chiftele

1 kg carne tocată

3 ouă

50 g griş

ulei pentru prăjit

sare

piper

Chifteluţe umplute cu legume - Mod de preparare

Tai ceapa mărunt. Speli roşiile şi ardeiul, elimini cotoarele. Scoţi seminţele şi nervurile ardeiului pe care îl tai mărunt, la fel ca pe roşii. Mărunţeşti cimbrul şi pătrunjelul verde. Tai o lămâie în jumătate şi storci peste compoziţie. Amesteci.

Tai măslinele în bucăţi mici, iar brânza feta în cuburi, apoi amesteci cu restul compoziţiei, până obţii consistenţa dorită. Potriveşti de sare şi piper.

Amesteci bine carnea cu ouăle, grişul, sarea şi piperul. Iei din amestec, cu mâna udă, şi aşezi pe o suprafaţă întinsă fiecare chiftea, pe care o apeşi cu palma. În mijloc, pui câte puţin din compoziţia de legume şi strângi carnea formând o „mingiuţă“.

Încingi uleiul şi pui la prăjit chiftelele, pe care le laşi să se rumenească frumos. Le dai deoparte pe rând şi le ţii să se scurgă pe un şervet absorbant. Serveşti cât sunt calde.

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei

Mai multe