Chifteluţe umplute cu legume FOTO
De legumele proaspete şi verdeţurile din piaţă trebuie să profiţi chiar şi atunci când vrei să prepari un fel de mâncare din carne. O reţetă banală de chifteluţe umplute cu legume poate deveni una specială dacă iei în calcul propunerea noastră.
Pentru chiftele poţi folosi orice carne tocată preferi: de porc în amestec cu vită, de curcan sau de pui. Dacă vrei, poţi folosi, în loc de brânză feta, telemea de oaie sau de vacă. Prăjeşte chifteluţele umplute cu legume în baie de ulei.
Chifteluţe umplute cu legume - Ingrediente
Pentru umplutură
2 cepe
6 roşii
1 ardei gras roşu
1 legătură pătrunjel
1 legătură cimbru
1 lămâie
sare
piper
100 g măsline
100 g brânză feta
Pentru chiftele
1 kg carne tocată
3 ouă
50 g griş
ulei pentru prăjit
sare
piper
Chifteluţe umplute cu legume - Mod de preparare
Tai ceapa mărunt. Speli roşiile şi ardeiul, elimini cotoarele. Scoţi seminţele şi nervurile ardeiului pe care îl tai mărunt, la fel ca pe roşii. Mărunţeşti cimbrul şi pătrunjelul verde. Tai o lămâie în jumătate şi storci peste compoziţie. Amesteci.
Tai măslinele în bucăţi mici, iar brânza feta în cuburi, apoi amesteci cu restul compoziţiei, până obţii consistenţa dorită. Potriveşti de sare şi piper.
Amesteci bine carnea cu ouăle, grişul, sarea şi piperul. Iei din amestec, cu mâna udă, şi aşezi pe o suprafaţă întinsă fiecare chiftea, pe care o apeşi cu palma. În mijloc, pui câte puţin din compoziţia de legume şi strângi carnea formând o „mingiuţă“.
Încingi uleiul şi pui la prăjit chiftelele, pe care le laşi să se rumenească frumos. Le dai deoparte pe rând şi le ţii să se scurgă pe un şervet absorbant. Serveşti cât sunt calde.
Chiftele de curcan umplute cu ciuperci