Chişcă moldovenească, reţeta bunicii
20 decembrie 2016
Altele
În trecut, nu exista zi de tăiere a porcului în care să nu se prepare chişca. Şi astăzi, multe gospodine nu concep ca de pe masa cu bucate tradiţionale să lipsească chişca. Uite cum se prepară în zona Moldovei!
De ce ai nevoie pentru chişcă
1 kg carne, de la gât şi fălci
250 ml sânge de porc
500 g crupe sau păsat
200 ml apă
sare
piper
maţul gros de la porc
Cum se prepară chişca
Toci carnea şi o amesteci cu păsatul, sângele şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Speli foarte bine maţul cu apă şi oţet şi-l laşi câteva ore în apă rece. Îl umpli nu foarte îndesat cu carne şi torni apa în maţ, pe la ambele capete. Îl legi şi-l fierbi aproximativ o oră. Dacă vrei, o poţi afuma.