Chişcă moldovenească, reţeta bunicii

20 decembrie 2016   Altele

În trecut, nu exista zi de tăiere a porcului în care să nu se prepare chişca. Şi astăzi, multe gospodine nu concep ca de pe masa cu bucate tradiţionale să lipsească chişca. Uite cum se prepară în zona Moldovei!

De ce ai nevoie pentru chişcă

1 kg carne, de la gât şi fălci

250 ml sânge de porc

500 g crupe sau păsat

200 ml apă

sare

piper

maţul gros de la porc

Cum se prepară chişca

Toci carnea şi o amesteci cu păsatul, sângele şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Speli foarte bine maţul cu apă şi oţet şi-l laşi câteva ore în apă rece. Îl umpli nu foarte îndesat cu carne şi torni apa în maţ, pe la ambele capete. Îl legi şi-l fierbi aproximativ o oră. Dacă vrei, o poţi afuma.

Mai multe