Ciocănele de pui în sos de ceapă
Carnea de pui fierbe repede şi poate fi soluţia ideală pentru cină. Prepar-o într-un sos de ceapă, care-i va da mâncării un gust special.
De ce ai nevoie
10-12 ciocănele de pui
150 g făină
2 linguri unt
2 linguri ulei
600 g ceapă
1 ţelină mică
3 căţei de usturoi
500 ml supă de pui
pătrunjel
sare
piper
Cum se prepară
Ştergi carnea cu un şervet de bucărie din hârtie şi o asezonezi cu sare şi piper, după gust. Treci ciocănelele prin făină, dar păstrezi restul de făină.
Încingi uleiul şi untul în tigaie şi rumeneşti puiul câte 4-5 minute pe fiecare parte, apoi scoţi ciocănelele. Aşezi în loc ceapa tocată şi ţelina mărunţită, asezonezi cu sare şi laşi la fiert 4-5 minute, apoi adaugi căţeii de usturoi curăţaţi şi 2 linguri din făina rămasă. Amesteci şi torni supa, apoi adaugi ciocănelele şi laşi să fiarbă, acoperit, 35-40 de minute. Îl serveşti cu pătrunjel tocat.
Sursa http://ifoodblogger.com