Ciocănele de pui în sos de ceapă

4 octombrie 2017   Altele

Carnea de pui fierbe repede şi poate fi soluţia ideală pentru cină. Prepar-o într-un sos de ceapă, care-i va da mâncării un gust special.

De ce ai nevoie

10-12 ciocănele de pui

150 g făină

2 linguri unt

2 linguri ulei

600 g ceapă

1 ţelină mică

3 căţei de usturoi

500 ml supă de pui

pătrunjel

sare

piper

Cum se prepară

Ştergi carnea cu un şervet de bucărie din hârtie şi o asezonezi cu sare şi piper, după gust. Treci ciocănelele prin făină, dar păstrezi restul de făină.

Încingi uleiul şi untul în tigaie şi rumeneşti puiul câte 4-5 minute pe fiecare parte, apoi scoţi ciocănelele. Aşezi în loc ceapa tocată şi ţelina mărunţită, asezonezi cu sare şi laşi la fiert 4-5 minute, apoi adaugi căţeii de usturoi curăţaţi şi 2 linguri din făina rămasă. Amesteci şi torni supa, apoi adaugi ciocănelele şi laşi să fiarbă, acoperit, 35-40 de minute. Îl serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa http://ifoodblogger.com

http://ifoodblogger.com

Mai multe