Ciocănele de pui în sos de soia

15 noiembrie 2017   Altele

Apetisante şi aromate, ciocănelele de pui în sos de soia nu vor rezista prea mult în farfurii.

Ingrediente – Ciocănele de pui în sos de soia

6-8 ciocănele de pui

150 ml oţet

60 ml sos de soia

4 căţei de usturoi, pisaţi

2 linguri zahăr brun

1 linguriţă piper negru boabe

boia, după gust

2 foi de dafin

ceapă verde tocată, după gust

Mod de preparare – Ciocănele de pui în sos de soia

Amesteci puiul cu oţetul, sosul de soia, usturoiul, zahărul, piperul, boiaua şi frunzele de dafin într-o pungă resibilabilă şi dai la frigider 2 ore. Pui carnea cu tot cu sos într-o tigaie şi laşi să clocotească uşor.

Acoperi cu un capac, reduci focul, şi mai ţii încă aproximativ 30 de minute, întorcând ciocănelele de pui din când în când. Transferi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul încins la temperatură mare 4-5 minute. Dai încă o dată în clocot sosul rămas în tigaie, până ce capătă consistenţă. Serveşti puiul cu sos.

Sursa https://diethood.com

Mai multe