Ciocănele de pui marinate
„Da, avem bucătărie autentică, iar România este cu adevărat gustoasă!“, spunea cu ceva vreme în urmă maestrul Ştefan Bercea. Preparatele româneşti ţin pasul cu vremurile, iar reţetele mâncărurilor transmise din generaţie în generaţie nu se vor pierde. Maestrul Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, îţi recomandă această reţetă de ciocănele de pui marinate.
Ingrediente:
1 kg ciocănele
200 ml vin roşu sec
2 căpăţâni de usturoi
sare
piper
ulei
boia iute
boia dulce
Mod de preparare:
Speli ciocănelele, le ştergi cu şerveţele de bucătărie absorbante, le dai cu ulei şi cu condimente, le pui într-un vas, torni vinul, adaugi usturoiul zdrobit şi le ţii la frigider aproximativ 1-2 ore. Încingi cuptorul, aşezi ciocănelele într-o tavă, torni marinata şi puţină apă şi le dai la cuptor pentru aproximativ 1 oră. Din când în când le stropeşti cu sosul din tavă. Sunt gata când au căpătat o culoare frumoasă.
Le poţi servi, după gust, cu garnitură de orez ori cartofi natur.
Dificultate mică
5 porţii
Timp de preparare: 4h