Ciocănele de pui pane

8 noiembrie 2014   Altele

Este weekendul mâncărurilor simple. Iată cum să prepari aceste bucăţi de pui şi să le transformi în ceva foarte delicios.

Ingrediente

8-9 ciocănele de pui 2 ouă 500 ml lapte 4-5 linguri făină ½ linguriţă oregano uscat cimbrişor uscat sare piper pesmet picant ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Se spală ciocănelele, se zvântă în prosoape absorbante, se pudrează cu sare, piper şi se lasă la frigider 10-15 minute să se condimenteze. Între timp, se bat ouăle cu oregano, cimbrişor, sare, piper, după gust, două linguri de făină şi se subţiază cu lapte până la consistenţa unei smântâni groase.

Se trec ciocănelele prin făina rămasă, prin aluatul preparat, prin pesmetul picant şi apoi se prăjesc în ulei bine încins până se rumenesc frumos. Se servesc calde, însoţite de o garnitură de cartofi natur şi de salată asortată sau murături.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe