Ciorbă cu carne de vită
A venit frigul cu primii lui fulgi de nea, iar o ciorbă cu carne de vită acrită cu borş sau zeamă de lămâie este exact ce ai nevoie. Nu uita să pui şi puţină ţelină de la care poţi folosi toate părţile plantei.Cel mai des utilizate sunt rădăcina şi frunzele, pe care le poţi pune şi în această ciorbă cu carne de vită.
Ciorbă cu carne de vită - Ingrediente (6 porţii)
800 g carne de vită 1 ceapă mare 1 rădăcină pătrunjel 1 felie de ţelină 2 morcovi 2 cartofi 1 ardei gras pătrunjel verde leuştean verde 2 linguri ulei zeamă de lămâie sare piper
Ciorbă cu carne de vită - Cum se prepară
Se curăţă carnea de pieliţe, se spală şi se aşază la fiert într-o oală cu apă rece. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, având grijă să se îndepărteze permanent spuma formată. Între
timp, se curăţă legumele, se spală şi se taie, după preferinţă, cuburi, cubuleţe sau bucăţi mai mari. Se adaugă 2 linguri de ulei, verdeaţa tocată mărunt, se potriveşte
gustul de sare şi piper şi se lasă să mai dea 2-3 clocote, apoi se stinge focul.
Se acreşte cu zeamă de lămâie, în funcţie de preferinţă, şi se lasă circa 10 minute să se aşeze, să se combine aromele, după care se serveşte.