Ciorbă cu carne de vită

18 februarie 2015   Altele

Preparatele cu carne sunt mereu gustoase, dar parcă o ciorbă cu carne de vită este binevenită într-o zi friguroasă.

De ce ai nevoie pentru ciorba cu carne de vită

800 g carne de vită › 1 ceapă mare › 1 rădăcină pătrunjel › 1 felie de ţelină › 2 morcovi › 2 cartofi › 1 ardei gras › pătrunjel verde › leuştean verde › 2 linguri ulei › zeamă de lămâie › sare › piper

Cum se prepară ciorba cu carne de vită

Se curăţă carnea de pieliţe, se spală şi se aşază la fiert într-o oală cu apă rece. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, având grijă să se îndepărteze permanent spuma formată. Între timp, se curăţă legumele, se spală şi se taie, după preferinţă, cuburi,

cubuleţe sau bucăţi mai mari.

Se adaugă 2 linguri de ulei, verdeaţa tocată mărunt, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să mai dea 2-3 clocote, apoi se stinge focul. Se acreşte cu zeamă de lămâie, în funcţie de preferinţă, şi se lasă circa 10 minute să se aşeze, să se combine aromele, după care se serveşte.

Mai multe